Publicerad den

Nyckeln till en livsstilsförändring

Att förändra sitt liv till det bättre hälsomässigt kan vara en utmaning. Men genom att inte ställa alltför höga krav och unna dig något gott ibland är risken mindre för att falla ner i en svacka.

Är det okej att dricka alkohol?

Om du genomgår en livsstilsförändring för en bättre hälsa så kan intaget av alkohol vara ett beslut som behöver tas. Men sanningen är att ett glas cava för att unna dig själv något gott efter en lång vecka kan vara precis vad du behöver för att må bra. Cava är trots allt en dryck som man gärna smuttar på ett tag och rent kalorimässigt är det garanterat bättre att dricka cava än att äta sig mätt på godis. Om du väljer att dricka cava istället så har du fortfarande rum i magen för näringsämnen som kroppen behöver.

Risker med att förbjuda onyttigheter

Ett misstag många gör när de genomgår en förändring är att förbjuda allt som skulle kunna klassas som onyttigt. Problemet blir att det är nästintill omöjligt att inte falla för frestelsen ibland. Risken finns då att man tappar motivationen och ger upp sitt nya liv helt. Att unna sig något ibland kan hjälpa dig att hålla dig till planen. Nyckeln är att inta exempelvis sötsaker och fett med måtta.