Publicerad den

Ät dig i form

Ett av de vanligaste misstagen vid träning är att inte äta tillräckligt väl och mycket. Bristande kostvanor kan leda till alla möjliga problem – allt ifrån att du får vitamin- och mineralbrist till att träningsresultaten uteblir.

Samtidigt upplever många att det är svårt att hinna med matlagningen och att välja rätt råvaror. Genom att skaffa hem en matkasse gör du det enkelt och smidigt för dig själv att få i dig allt du behöver. Idag finns det många olika alternativ och du kan hitta matkassar för alla smaker och behov, oavsett om du är exempelvis vegetarian, gluten- eller laktosintolerant.

Därför behöver du äta

Att alla människor behöver mat och näring är givet, men vad många inte inser är att för lite mat kan förstöra träningsresultaten – även om du tränar för att gå ner i vikt. Hemligheten är att hitta ett sunt kaloriunderskott utan att kroppen går in i ett svältläge. De flesta vuxna kvinnor och män brukar ligga på en normalförbränning på runt 2000/2500 kcal om dagen, men om du har ett väldigt aktivt liv, tränar mycket eller har extra muskelmassa behöver du avsevärt mer.

Musklerna vill ha mat

På liknande vis kan dina muskler inte bygga upp sig om de inte får tillräckligt med näring. Tränar du med ett allt för stort kaloriunderskott kan de till och med brytas ner, och du känner dig trött och svag efter varje pass. Försök därför att äta regelbundet och varierat istället för att försöka ersätta maten med kosttillskott och proteinshakes. På så sätt får du ditt dagsbehov helt naturligt, och din kropp kommer att bli både slankare och starkare. Med en matkasse sparar du tid och pengar och får riktigt goda måltider.