Publicerad den

Använd grillen och laga nyttig mat

Det finns många sätt att tillaga hälsosam och god mat. Ett bra sätt är att göra det på grillen. Nedan kan du läsa mer om hur du med hjälp av din grill kan fixa god och nyttig mat.

Skaffa en grill

Innan vi går in mer på nyttiga matförslag behöver du ha en grill. Du kan klicka dig in här för att komma till en butik som säljer billiga grillar och tillbehör på nätet.

Grönsaker

Allt blir gott på grillen. Även om du eller dina barn vanligtvis inte gillar att äta särskilt mycket grönsaker så blir det desto godare om de läggs på grillen. Du kan till exempel grilla paprika, majskolvar, zucchini, tomat, sparris, morot, palsternacka och andra grönsaker. Du kan äta grönsakerna som de är, men du kan också krydda dem med exempelvis salt och peppar och servera dem till maten.

Inga onödiga fetter

När du tillagar något i ugnen eller spisen behöver du någon typ av matfett. Margarin och smör är två exempel på matfetter som är något sämre för hälsan. Men när du grillar så behöver du inte använda smör om du inte vill. Du kan till exempel använda olivolja istället.

Fisk och skaldjur

Om du är ute efter att grilla något sorts kött men vill välja ett nyttigare alternativ ska du välja att grilla fisk eller skaldjur. Du kan till exempel grilla lax eller torsk. Vad gäller skaldjur kan det vara passande med räkor, pilgrimsmusslor, hummer eller kräftor. Du kan exempelvis använda citron, salt och peppar för att krydda.