Publicerad den

Börja träna

Att börja träna kan vara lättare sagt än gjort. För många av oss kan det kännas som ett stort steg att köpa gymkort. Eller så känner vi oss utpekade när vi ska jogga utan att vara vältränade. Börja bara att röra på dig mer, så kommer du att se skillnad.

Börja försiktigt

När du ska börja träna ska du inte jämföra dig med andra. Det kan räcka med att du köper en smartklocka, eller använder mobilen, får att se hur många steg du går per dag. Besluta dig för att du en dag ska gå 10 000 steg om dagen och gör en planering för hur du tar dig dit. Du kan också börja på gympapass för nybörjare eller så går du till badhuset. Utgå från vad du tycker är roligt, inte från vad som är mest effektivt. Ibland underlättar det att börja träna tillsammans med vänner.

Hitta din aktivitet

I långa loppet är det klokt att hitta en aktivitet som du verkligen gillar. Det kan vara joggning, promenader, spela paddel, tennis, rida eller gå på olika pass på ett fitnesscenter. Det viktiga är inte vad du gör utan att du gör någonting. Att du är aktiv och utmanar din kropp och att du har roligt under tiden. Ett bra ställe att hitta mycket inspiration är i träningsmagasinet Aktiv Träning som både tipsar om hur du kan träna bättre, och om olika slags aktiviteter. Om det är skralt i plånboken kan du alltid börja promenera eller jogga. Världens billigaste sporter.