Publicerad den

Spring ett lopp

Det är en härlig känsla att springa ett lopp och komma i mål. Att anmäla sig till ett lopp är också ett smart sätt för att ha något att träna till. Det finns lopp som passar alla motionärer.

Första loppet

Du vill börja träna och komma i bättre form. Då kan det vara smart att du anmäler dig till ett lopp som Vårruset, Tjejmilen eller Blodomloppet. Snälla lopp som både fungerar för vältränade personer och för dig som precis börjat röra på dig. Du kan bokstavligen promenera runt loppen. Anmäl dig tillsammans med en kompis, så är det lättare att utmaningen verkligen blir av.

Större utmaningar

När du har deltagit i ett par lopp kan det vara dags för lite större utmaningar. Förutom att förbättra din tid, så kan du delta i Lidingöloppet eller Göteborgsvarvet. Göteborgsvarvet är en halvmaraton, vilket kräver att du har tränat innan. Om du ska delta i ett större lopp är det smart att du skapar ett träningsprogram och börjar i god tid. Så att du verkligen kan njuta av själva loppet, och inte bara tvinga dig igenom det. För många är det stora målet att springa ett riktigt marathon, en 42 kilometer lång utmaning.