Publicerad den

PRP-behandling för finare hud och tjockare hår

Idag letar människor ständigt efter nya sätt att behålla sitt unga utseende längre och som tur är finns det mängder med spännande och effektiva behandlingar att använda sig av. Det är sedan länge känt att botox kan injiceras för att bli av med rynkor och fina linjer, men det är inte det enda ingreppet eller behandlingen som finns.

En behandling som har blivit mycket populär och och uppskattad är PRP-behandlingen. PRP kan med fördel användas av den som vill förbättra hudstrukturen och bli av med ärr efter acne, fina linjer och rynkor. Det är också en behandling som är utmärkt för den som lider av håravfall efter viktnedgång eller av ärftlighet och som vill öka tillväxten av hår igen. Här berättar vi mer om behandlingen och hur den fungerar. Vi besvarar också frågan hur mycket kostar PRP behandling för hår? och huruvida det är smärtfritt eller inte.

Vad är en PRP-behandling?

PRP-är en behandling som går ut på att använda kundens eget blod för att återinjicera det i huden. Först separeras blodplättarna från resterande blod, vilket gör så att huden kan repareras mycket snabbare och läkningsprocessen påskyndas. Behandlingen kan även öka de reparativa cellerna i kroppen, samt elastin och kollagen.

Hur mycket kostar PRP behandling för hår?

Priserna för en PRP-behandling kan variera ganska kraftigt beroende på vilken salong eller klinik du väljer att använda dig av. Ett vanligt pris är ca 1500 kronor per behandling. Observera att du i många fall behöver genomgå behandlingen oftare än vid ett enstaka tillfälle. Din behandlare kommer att hjälpa dig att sätta upp en plan som passar dig och ditt problem.

När är PRP ett bra val?

PRP-behandlingar är främst framtagna för att reparera skadad hud, men på senare år har de också blivit en storfavorit för den som lider av håravfall. Tillvägagångssättet ser precis likadant ut, men injektionsstället kommer naturligtvis att variera.

Gör PRP ont?

Eftersom PRP utförs med nålar kan du känna ett litet obehag. Det är dock ytterst få som upplever någon smärta och därför är behandlingen relativt smärtfri. Nålarna är också mycket tunna och byts regelbundet ut för att du inte ska uppleva obehag.