Publicerad den

Mer frukt och grönt

Det är viktigt att äta mycket frukt och grönt. Gärna ett halvt kilo per dag. Här kommer tipsen på hur du får i dig mer morötter, äpplen och avokado.

Hitta vegetariska recept

Ett smart sätt att äta mer grönsaker är genom att hitta riktigt bra vegetariska recept. Istället för att bara laga lasagne med köttfärssås, så lagar du varannan gång lasagne på aborigin eller zucchini. Ett bra ställe att hitta goda recept är på Aftonbladet, som förutom nyheter och sport, även erbjuder goda recept. Du behöver inte byta ut allt animaliskt, men försök att hitta ett vegetariskt alternativ till dina vardagsrätter, så kommer du per automatik att äta mer grönt.

Planera din mat

Det är också smart att planera maten och din vardag för att du ska få i dig mer grönsaker och frukt. Istället för att du går iväg till jobbet eller skolan utan något mellanmål, så ser du till att alltid ta med dig två frukter. En frukt för förmiddagen och en frukt för eftermiddagen. När du äter buffé börjar du med att lägga upp grönsaker på din tallrik. Sedan får du ta av den goda buffén. Detsamma gäller när du äter middag hemma: först rejält med grönsaker, sedan kolhydrater och protein.