Publicerad den

Få en härlig duschupplevelse efter träningen

Visst är det härligt att köra ett riktigt bra träningspass så att svetten lackar och musklerna ömmar. Det är dock nästan ännu härligare att stiga in i duschen efter passet och låta vattnet skölja bort svetten. Tränar du ofta bör du se till att du kan få till en riktigt skön duschupplevelse efter varje pass. Läs vidare för att ta reda på hur du maxar ditt badrum.

Investera i en duschkabin

De flesta duschar direkt efter ett träningspass, men speciellt de som tränar ofta störs av att behöva blöta ned hela badrummet i tid och otid. Det sker ju tyvärr lätt när duschen bara skyddas av ett duschdraperi. Då är en praktisk och snygg duschkabin lösningen på problemet. I en sådan stänger du nämligen in dig med vattnet så att inget kan stänka ut på golvet. En duschkabin är dessutom ett snyggt inslag i badrummet. Idag finns mängder av olika modeller så att du kan hitta en som passar i just ditt badrum. Vad sägs till exempel om en kabin med inbyggd ångbastu eller lyxig takdusch? När du tillbringar mycket tid i badrummet är det viktigt att det är en angenäm upplevelse att vistas där. Släng därför bort det sunkiga duschdraperiet och investera i en kabin istället. Du kommer att tacka dig själv för det nästa gång du svettig vill stiga in i duschen efter träningen.

Gör ett spa av badrummet

Förutom att köpa en duschkabin finns det många andra saker du kan göra med ditt badrum för att det ska bli trevligt att vistas i. Det är faktiskt ganska enkelt att fixa ett härligt hemmaspa med små medel. I duschen kan du till exempel hänga en bukett eukalyptus. Buketten kommer sedan att dofta härligt och uppfriskande när du sätter på varmvattnet. Har du problem med svettlukt? Då är det viktigt att veta att olika människor luktar olika mycket svett och att det inte är något att skämmas för. Det finns dock produkter som kan hjälpa dig att bli av med problemet. Köp en riktigt bra duschkräm och en deodorant av hög kvalitet att använda i och efter duschen.

Andra saker du kan göra för att få en känsla av spa i badrummet är att införskaffa nya badrumstextilier. Satsa på tjocka handdukar som ger en lyxig känsla. En härlig badrock att ta på dig efter duschen är också en god investering. Doftljus och vackra blommor förhöjer även de känslan i ditt badrum.

Ta hand om kroppen efter duschen

När du klivit ur din duschkabin är det viktigt att inte bara torka dig och klä på dig. Om du tränar ofta och därför duschar mycket finns det en hög risk för att huden blir torr och börjar klia. Ta därför för vana att smörja in kroppen med en skön kräm efter duschen. Någon gång i veckan kan du också passa på att exfoliera kroppen i duschen. På så sätt får du bort gamla hudceller som annars lämnar huden grå och matt.

Hoppas dessa tips har gjort duschen efter träning till en riktigt härlig stund där du tar hand om dig själv.