Publicerad den

Friskvård för anställda

När företag satsar på friskvård och hälsa för sin personal kommer de positiva resultaten att visa sig ganska snabbt. Ett företag som investerar i sin personal kommer att stärka sin verksamhet. Att stötta och sponsra sin personal att delta i fysiska aktiviteter brukar uppskattas. Det kan handla om flera olika typer av friskvårdsaktiviteter (förutom sport och träning) såsom stresshantering, kostrådgivning och återhämtning.

Kunskapssamhället

Dagens moderna samhälle är ett kunskapssamhälle där kreativitet, kompetens och innovationsförmåga kan leda till framgång. Vår hjärna är en viktig del av vår kropp men för att kunna prestera på hög nivå behöver vi motionera, äta bra mat och få ordentligt med sömn. När du motionerar och tränar kommer din hjärna (och kropp) att syresättas, vilket är extra viktigt för dig som har ett arbete där du sitter långa timmar och jobbar framför en skärm. Det har visat sig att personer med dålig kondition kan endast använda runt 25 procent av sin kapacitet, medan aktiva kan öka sin arbetskapacitet på upp till 50 procent.

Men det är lika viktigt för de som har ett fysiskt arbete att träna exempelvis styrketräning för att stärka sina muskler och därmed undvika förslitningsskador och långa sjukskrivningar. Friskvård är med andra ord en bra investering för både anställda och företag.

Fräscha lokaler ger bättre arbetslust

En viktig förutsättning för personalen att kunna trivas på sin arbetsplats är att den är ren och fräsch. Trivsel är en viktig del av den ”psykologiska” friskvården som ger en positiv inverkan på arbetsplatsen. Vardagsfrid är ett företag som bland mycket annat erbjuder lokalvård av hög kvalitet för företag. Det här är ett företag som specialiserat sig på städning och lokalvård. Med många års erfarenhet och 70 duktiga, kompetenta medarbetare åtar dom sig städning av både stora och små ytor. Välstädade ytor och rum är extra viktigt på en arbetsplats och Vardagsfrid ser alltid till att alla städjobb blir väl utförda. De utför lokalvård i Stockholm, Västerås, Uppsala, Norrtälje och erbjuder ett städsystem som är miljövänligt, ergonomiskt samt ekonomiskt gynnsamt. Vardagsfrid erbjuder lokalvårdstjänster såsom underhållsstädning, storstädning, fönsterputs, mattvätt och golvvård. Dessutom tillhandahåller Vardagsfrid även frukt, dryck, entrémattor, gardintvätt, blommor och vaktmästeritjänster.

Förebygg stress

Psykisk ohälsa är ett växande problem och den vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning. Stress reducerar viktiga kognitiva funktioner som till exempel koncentrationsförmåga och minne. Ett bra recept mot stress är olika former av träning såsom löpning, simning, cykling och yoga. Att träna regelbundet kommer att stärka dig mentalt och fysiskt samt hjälpa din kropp att hålla nere nivåerna av stresshormonet kortisol. Även om företag ger personalen tillgång till företagshälsovård är det lika viktigt att se till att personalen får motivation och hjälp att träna och motionera.

Stärk arbetsgivarvarumärket

Idag konkurrerar många företag om de bästa talangerna för att kunna stärka sitt företag med kompetens och kunskap. För att locka till sig dessa högt värderade medarbetare krävs ofta lite mer än bara hög lön och karriärmöjligheter. Många gånger vill de ha det lilla extra, såsom en trivsam arbetsmiljö där de kan utvecklas och må bra på sin arbetsplats. Ett företag som erbjuder sina anställda trivsel, hälsa och träning kan vara en faktor som stärker arbetsgivarvarumärket och ger en udd mot konkurrenterna.