Publicerad den

Så föryngrar du huden

Det går inte att vrida tillbaka klockan och trolla bort rynkor. Däremot går det att förbättra hudkvaliteten och ge huden mer ungdomlig lyster. Med bra hudvårdsprodukter, träning och bra kost kan du föryngra huden. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Använd bra hudvårdsprodukter

Med bra hudvård kan du minska synligheten av fina linjer och andra ålderstecken. En bra fuktkräm ger huden återfuktning. Fukt har en utslätande effekt och gör att dina rynkor blir mindre synliga. Varumärket Beaute Pacifique har utvecklats av hudläkare för att vårda och stärka huden. Produkternas formula är utformad för att bevara hudens balans på ett sätt så att den förblir ungdomlig så länge som möjligt. Beauté Pacifiques A-vitaminkrämer och serum skyddar huden mot yttre påverkan samtidigt som den bevarar fukt och värme. Hudbarriären stärks, vilket är viktigt för att bevara huden ung.

Det är alltid viktigt att välja hudvårdsprodukter som passar din hudtyp. I Beauté Pacifiques sortiment hittar du flera olika serier för olika hudtyper och hudproblem. Sortimentet består av allt ifrån milda och vårdande krämer till effektiva specialprodukter. Oavsett om du vill behandla mogen hy eller akne så finns det något för dig. Hudserien Paradoxe passar en känslig och irriterad hud. Om du är känslig mot värme, sol och andra yttre faktorer så kan den här serien passa dig. Serien Enriched passar alla hudtyper, men framför allt en torr hy. Den har dessutom en anti-age-effekt som ger lyster. Den som verkligen vill arbeta mot ålderstecken bör välja Beauté Pacifiques populära anti-age-serie Symphonique. Det är en serie särskilt framtagen för en mogen eller förtida åldrad hud.

Hos Hudoteket hittar du hela Beauté Pacifiques sortiment. Där kan du även få kostnadsfri rådgivning och hjälp att hitta de produkter som passar just din hy.

Träna regelbundet och ta hand om dig själv

Träning är magi för välmåendet, men även för huden. När du tränar och svettas så rensas kroppen på slaggprodukter. Det är en form av naturlig detox där kroppen renar sig själv. Dessutom finns det många andra hälsofördelar med att träna regelbundet. Med andra ord är det bra att dra på sig träningskläderna ett par gånger i veckan och motionera. Hitta en träningsform som du gillar och gör det till en vana.

Att investera i din hälsa är något av det viktigaste du kan göra mot dig själv. Ditt välmående speglas i ditt humör, din energinivå såväl som din hy. Om du mår dåligt inombords kommer det även att synas utanpå. Stress, sömnproblem och annat kan göra huden glåmig och trött. Genom att ta hand om dig själv och ge kroppen tillräckligt med motion, näring och vila så kommer även din hy att må bättre.

Äta livsmedel som kroppen mår bra av

Det sägs att du är vad du äter. Se därför till att äta hälsosam mat i form av mycket frukt och grönt. Ät en balanserad kost så att kroppen får i sig allt som den behöver. Kroppen och huden mår bra att vitaminer och mineraler. Drick även mycket vatten för att tillgodose vätskebehovet.