Publicerad den

Förbättra hälsan genom små förändringar

Hälsa handlar om att ha ett bra fysiskt och psykiskt välbefinnande. Men det handlar även till stor del om att ha ett gott socialt välbefinnande. Det beror på att sociala relationer spelar en avgörande roll för människors mående. För att du ska må bra behöver du fylla livet med sådant som är positivt för dig. En hälsosam livsstil innefattar därför mer än bara mat, sömn och träning. Fundera exempelvis över vad som får dig att bli mer nöjd med dig själv. Att utföra en fritidsaktivitet eller göra en skönhetsbehandling som lyfter ditt utseende kan vara sådant som stärker dig. Om ditt utseende är viktigt för ditt mående ska du kolla in botox som är en slags injektionsbehandling. Du kan med hjälp av botox bli av med fina linjer och rynkor.

Unna dig sådant du mår bra av

Huden utsätts ständigt för påfrestningar. När du blir äldre bildas det rynkor, djupare veck och fina linjer av dessa påfrestningar. Om detta påverkar ditt mående är botox något som verkligen kan hjälpa dig. Botox kan skapa små men ack så viktiga förändringar som ger väldigt bra resultat. Vilka resultat du får beror på ditt utgångsläge. Det är definitivt inget fel med att ta hand om ditt utseende. Det kan låta ytligt att ta bort rynkor med botox men det är viktigt för mångas mående. Om botox är något som får dig att må bra ska du strunta i eventuella invändningar från andra människor. Det viktiga är att inte jämföra dig med andra. Du är du och kan inte se ut som någon annan.

Bestäm dig

Om du vill må bättre och förändra din hälsa är det idag du ska börja. Du har alltid ett val när det kommer till din egen hälsa. Sätt dig ner och bestäm dig för vad du vill förändra. Sedan behöver du komma fram till hur du ska gå tillväga för att komma dit du vill. Det är inte alltid helt enkelt att förändra tankebanor och dåliga ovanor men det går. Du behöver inte göra stora förändringar för att få bra effekt. Exempelvis är fel kost är en vanlig orsak till ett dåligt mående och övervikt. Bestäm själv hur stora förändringar som du vill göra. Gör hellre små hållbara förändringar än för stora som är svåra att uppnå och bibehålla.

Sätt upp mål och delmål

För att komma dit du vill är mål och delmål viktiga. För att motivera dig själv är det en bra idé att fira dina delmål som du uppnår. Det är viktigt att du är ärlig med dig själv. Om du inte kommer att kunna hålla att träna fem dagar i veckan är det bättre att satsa på 2-3 dagar. Istället för att sätta upp förbud för dig själv är det bättre att tänka på vad du ska addera till ditt liv för att må bättre. Exempelvis genom att addera mer grönsaker på tallriken kan du minska ditt sötsug och därigenom äta mindre sötsaker. Grundbulten i en god hälsa är sömn, kost och motion. Att ha en bra hälsa är ett ständigt projekt som aldrig tar slut. Men när de nya rutinerna sitter kommer motståndet bli mindre.